Made with your own love!

donderdag 29 januari 2015

Er een eind aan breien...

Zo, gelukkig heb ik letterlijk een einde aan de plaids gebreid. Wat een werk was dat, ik kan werkelijk
geen breipen of haaknaald meer zien! Gelukkig was het er weer voor, en met iedere steek werd mijn plaid langer. Kon ik er gelijk half onderkruipen.
Voel me nu wel een hele expert op het gebied van breien: opzetten, recht, averecht, afkanten... (hopelijk houden de experts onder ons zich stil, want anders raak ik wéér de draad kwijt!). Voor mijn doen is het heel wat. Voorlopig raak ik ze niet meer aan. Nog een plaid maken zit er voor mij niet in.. Ik haak dan toch echt af en voor de volgende rij ik wel even langs de winkel!
Maar met het resultaat ben ik erg blij! Als finishing touch heb ik nog een 'etiket' op één van de plaids gemaakt. Iedereen kan zo zien dat het made with your own love is!

Van tevoren had ik al gezegd dat deze brei- en haakonderneming te maken had met de andere DIY van deze week, namelijk een krukje een oude look geven.
Dit krukje stond al sinds mensenheugenis bij mijn ouders in huis. Het was zo'n krukje waar je op werd gezet als de kapper kwam. Voeten op het houten tussenstuk en stilzitten maar! Dit krukje heeft dus heel wat knipbeurten, maaltijden (werd handig bijgeschoven voor een extra eter) en andere heugelijke gebeurtenissen meegemaakt. Maar nu stond hij maar te verstoffen op zolder bij mijn ouders. Hoogste tijd om het een tweede leven te geven! Dus aan de slag met schuurpapier, verf en kwast. Het resultaat is een leuk krukje met een oude look geworden. Ideaal om mijn eigen gemaakte plaids op te leggen!

Wat heb je nodig?
- krukje/bankje (snuffel eens bij de kringloop!)
- verf (gewoon van de Action. Doet het net zo goed als dure verf...)
- kwast
- schuurpapier

2 opmerkingen:

 1. Kun je meer vertellen over je breiwerken, wat voor wol, wat voor steken en welke dikte naalden?
  Ik ben namelijk ook een beginnende breier, dus kan dat niet zien zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wendy,
   Leuk dat je ook aan het breien bent! Het resultaat is zeker de moeite waard!
   Het onderste witte plaid is gemaakt van zpaghetti (te koop bij Action) en is gehaakt met een haaknaald van 10 mm. en is gehaakt met vasten.
   Het tweede witte plaid van onder is gebreid van fijne wol (gekocht bij Zeeman), met breinaald 6. Deze is recht gebreid.
   Het gekleurde plaid (met blauw) is gemaakt met 'wol' van Big Bazar. Stond deze week in de folder! Gebreid met een breinaald van 14 mm. Hierbij heb ik eerst een rij recht gebreid, toen een rij averecht en zo iedere keer afgewisseld!
   Het bovenste plaid is van de Ikea.

   Hopelijk kom je hier wat verder mee! Heel veel succes!

   Verwijderen