Made with your own love!

zaterdag 10 januari 2015

Hart van kralen

Een hart is leuk als decoratiemateriaal. Van hout, stof, rotan of kralen je kunt zo'n hart altijd ergens kwijt in huis en het fleurt de boel gelijk op.

Op dit moment is de klei van de Action helemaal in. Er zijn al verschillende DIY van voorbij gekomen, maar wist je dat je hier ook ideaal zelf kralen mee kunt maken?!

Wat heb je nodig?
- (dun) ijzerdraad
- satéprikker (liefst plastic, dan glijdt hij makkelijk door de klei heen)
- do & dry klei te koop bij Action
- een egaal vlakke ondergrond (een glazen/houten snijplank)
- bakpapier
- tang

Allereerst pak je de snijplank in met bakpapier. Dit voorkomt dat de klei vastplakt aan de ondergrond. Nu maak je balletjes van ongeveer 1 cm. doorsnee (à 52 balletjes). Hier maak je gaatjes in met de satéprikker. Controleer of het gaatje helemaal open is door er doorheen te kijken. Laat de balletjes een nachtje drogen.

Neem een stuk ijzerdraad (zorg dat deze goed door het gaatje past, dus niet te dik!) van ongeveer 80 cm. Het uiteinde buig je om de eerste kraal heen. Zo kunnen ze er niet afglijden, maar kun je het later nog wel wat verschuiven.Wanneer alle kralen geregen zijn maak je bij de laatste kraal een 'oogje'. Het uiteinde van dit ijzerdraad stop je in de kraal, zodat de kraal op het gebogen oogje rust.Je buigt nu eerst het hart totdat je tevreden bent met de vorm. De kraal die op het oogje rust vormt het middelpunt van het hart (tussen de twee bogen).

Tussen de kraal die op het oogje rust en de kraal daarboven maak je een opening van ongeveer een halve centimeter. Hier kun je het uiteinde van het ijzerdraad wat je van de andere kant over had om heen vouwen en afknippen. Het hart is nu afgewerkt.
Je kunt er voor kiezen om het hart op te hangen, of om deze vast te maken aan een rieten mand of hart. Je kunt het touw dan tussen de kralen en het riet doen, waardoor het niet ziet. Aan de achterkant van het riet maak je het vast met een strik en je hart is onzichtbaar bevestigd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten