Made with your own love!

vrijdag 16 januari 2015

Chalkboard - krijtbord met verschillende mogelijkheden

Tegenwoordig zie je veel krijtborden. In allerlei soorten en maten zijn ze verkrijgbaar. Maar deze kun je ook heel makkelijk zelf maken. Mijn krijtbord heeft een lichtblauw accent gekregen door de halve bolletjes aan de rand van het bord.
Het voordeel van zelf maken is dat hij dan gelijk helemaal naar je eigen smaak is en ook nog eens made with your own love!

Nodig voor de basis:
- rond stuk hout van ongeveer 40 à 50 cm. doorsnee
- kwast
- schoolbordverf (verkrijgbaar bij Gamma, Hema, Action etc.)

Nodig voor de bolletjes en decoratie:
- kleur verf naar keuze
- glas
- stuk papier
- plakband
- potlood
- kwast
- decoreermaterialen (labels, foto's, whasitape, krijtjes etc.)

Verf je stuk hout twee keer met schoolbordverf. In principe kun je nadat de eerste laag niet meer afgeeft, gelijk de tweede laag er over heen smeren.
Wanneer ook de tweede laag niet meer afgeeft kun je aan de slag met het maken van de halve bolletjes aan de randen.
Om te zorgen dat ze allemaal even groot worden plak je aan een glas een stuk papier vast. Deze komt dan altijd tegen de rand aan, waardoor je bolletjes even groot zullen zijn. Je kunt deze gewoon met potlood erop tekenen. Met de verf ga je hier namelijk gewoon langs of overheen, waardoor het potlood niet meer zichtbaar is. Afhankelijk van de verf zal je ze 2 of meer keer moeten verven.


Laat het geheel een nachtje drogen. Voor je het krijtbord gaat gebruiken is het belangrijk om eerst een 'beschermlaag' aan te brengen. Dit voorkomt dat het krijt sporen en krassen achterlaat in de verf. Dit doe je door met de zijkant van een krijtje over het krijtbord te gaan. Wanneer het hele bord wit is kun je het weer uitvegen.

Maak het bord nu af met eigen decoratiemateriaal. Leuk om een slingertje van bruin inpakpapier te maken en op te hangen. Kaarten, labels en foto's plak je vast met whasitape. Dit brengt geen schade toe aan je krijtbord in tegenstelling tot plakband.
Je krijtbord is er nu een zoals je er nog nooit een hebt gezien. Made with your own love!Geen opmerkingen:

Een reactie posten