Made with your own love!

woensdag 14 januari 2015

Sierlijst van ijzerdraad en kraaltjes

Na het maken van 'hart met kralen' lag het ijzerdraad nog op tafel. Hier kun je zoveel leuke dingen mee maken! Neem dit lijstje, binnen een handomdraai gemaakt en erg leuk om met een mooi kaartje op te hangen.

Wat heb je nodig?
- (dun) ijzerdraad
- kraaltjes in de gewenste kleuren
- knijptang
- meetlint

Voor een lijstje van 40 x 30 cm. heb je ongeveer in totaal 4
meter ijzerdraad nodig. Je maakt namelijk twee lijstje die je om elkaar heen draait. Voor ieder lijstje heb je dus 2 meter nodig.

Je start vanuit het midden aan de bovenkant van de lijst. Je maakt hier een 'oogje' waaraan je hem straks kun ophangen of een lint doorheen kunt halen. Vervolgens maak je zowel links als rechts om de 3 cm. een kraaltje. Door het ijzerdraad iets te draaien blijft het kraaltje op zijn plek zitten. Gebruik het meetlint om te kijken hoever je al bent met de randen, wanneer de randen namelijk verschillen in het aantal centimeters zal het lijstje scheef komen te hangen.
De uiteinde van het ijzerdraad kun je wegwerken in een hoek.


 
Je kunt nu beginnen met de tweede rand. Hierdoor wordt de lijst iets steviger en krijgt hij wat meer body.
Hier maak je geen 'oogje' in, maar je wikkelt het midden van dit ijzerdraad om het eerste oogje heen. Ook bij deze maak je om de 3 cm. een kraaltje. Ik heb ervoor gekozen om dit precies in het midden van de andere kraaltjes te doen, zodat je uiteindelijk om de 1.5 cm. ongeveer een kraaltje krijgt. De twee ijzerdraden wikkel je om elkaar heen, zodat ze als het ware een worden. Nu kun je de lijst nog wat buigen zodat hij ongeveer vlak tegen een wand zal hangen. Hang er een leuke kaart in en je hebt een blikvanger voor in huis!
Made with your own love!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten