Made with your own love!

donderdag 26 maart 2015

Werk aan de winkel... (of aan de woonkamer?!)

Je kent het wel... Je zit in de verloren uurtjes eens op facebook of Pinterest (volg je ons al? Klik hier!) te kijken en je komt de meest geweldige dingen tegen. Interieurs en combinaties van spulletjes waar je hart sneller van gaat kloppen en waarvan je handen gaan jeuken om bij jezelf de boel eens flink om te gooien. Je rent naar de winkel om wat leuke items te scoren, vol goede moed ga je aan de slag en voor je het weet is je woonkamer een slagveld en weet jij niet meer waar je beginnen moet. Die leuke decoraties die je had gekocht belanden in een hoek en je blijft maar dromen van al die mooie plaatjes die je voorbij ziet komen...

Herkenbaar? Ga er dan maar eens goed voor zitten, want als je dit weet heb jij straks de woonkamer van je dromen!:)

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de basis. Welke kleuren heb je in de woonkamer? En van wat voor materiaal zijn je meubels? Wil je bijvoorbeeld een landelijke stijl, maar heb je op dit moment meubels van beukenhout? Overweeg dan eens om ze te verven (wit, een aantal items grijs of eerst een grijze/bruine laag aanbrengen, dan de witte laag en deze licht opschuren op de uitstekende randen). Je zult zien dat dit al een heel andere sfeer geeft.

Als je een idee wilt krijgen wat er nu qua meubels, kleuren en woonaccessoires bij jou stijl past, neem dan eens een kijkje op Pinterest (pas op: verslavend!! ;-)). Houd een bord bij met daarin foto's van jouw woonstijl. Pin niet klakkeloos, maar echt alleen de dingen die jou aanspreken. Als je een aantal foto's verzameld hebt zie je vanzelf overeenkomsten tussen de foto's. Maak hiervan een lijstje met de dingen die jou aanspreken en kijk hoe je ze kunt toepassen in jouw huis.

 
 

Als je dit gaat toepassen moet je wel opletten dat je het rustig houdt. Ideeën genoeg en het liefst zou je het misschien wel allemaal in je huis hebben, maar... less is more! Kies liever twee of drie hoeken waar je wat kleine steeds wisselende accessoires neerzet, dan dat je overal en nergens wat neerzet.
Daarbij blijft het dan ook leuk door af en toe te kunnen wisselen.
Natuurlijk hoeft lang niet alles nieuw te zijn. Je komt al heel ver met de spullen die je zelf hebt. Zelfs als ze helemaal niet bij de woonstijl passen die jij graag wilt. Wellicht bieden een beetje muurvuller en een likje verf uitkomst. Bepaal van de spullen die je al hebt ook welke waarde ze voor jou hebben. Een ietwat oud schilderij dat je van iemand hebt geërfd, een leuke gezinsfoto of een item dat je van iemand hebt gekregen hoeven echt niet weg. Natuurlijk zien al die plaatjes op Pinterest er gelikt uit, maar vergeet niet dat dit vaak in showroom is of dat mensen persoonlijke spullen weg laten op een foto! Hoe graag ik het ook wil, mijn huis ziet er werkelijk nooit zo uit... Of ik dat jammer vind? Nee, want Er wordt in geleefd en herinneringen gemaakt! Juist die persoonlijke spullen waar jij waarde aan hecht maken je huis tot jouw thuis!

Misschien ben jij wel iemand die nu denkt: ja leuk, één of twee van die hoekjes, maar ik verander het liefst iedere week mijn kamer! Geen probleem. Zet alle decoraties eens op één plek, bijvoorbeeld de eettafel. Doordat alles bij elkaar staat zie je direct wat bij elkaar past en wat niet. Je woonkamer is nu leeg (afgezien van het slagveld op je eettafel ;-)), dus je kunt proberen wat je wilt. Dit is toch heel anders dan bedenken of iets zal staan of niet. In het echt pakt het vaak toch net even wat anders uit. Mocht je regelmatig nieuwe accessoires kopen dan is het slim om ook regelmatig op te ruimen. Anders bestaat weer de kans dat je woonkamer overloopt van allerlei frutsels. Je weet niet meer waar je kijken moet en het oogt vaak ook rommelig. Verkoop ze, zet ze een poosje op zolder (vooral seizoensgebonden accessoires) of doe ze in een mand voor als je eens bij iemand langs gaat. Zo heb je altijd een kadootje bij de hand.


En altijd belangrijk om je te realiseren: je kunt niet alles in één keer veranderen. Dit is ook niet echt handig, omdat je vaak gaandeweg weer inspiratie en leuke ideeën op doet. Neem daarom af en toe eens een kijkje op Marktplaats (ook wij verkopen stoere landelijke woonaccessoires, neem eens een kijkje op onze facebookpagina!) of bij tweedehands winkels en wie weet zie je daar weer iets wat helemaal bij jouw woonstijl past. Zo zal jouw woonstijl zich door de tijd heen ontwikkelen en zal het ook echt persoonlijk worden! Veel succes!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten