Made with your own love!

vrijdag 6 maart 2015

Helder lichtje - DIY kruiklamp

Jaaa, eindelijk heb ik een kruiklamp! En wat voor één: zelfgemaakt (moest ook wel, want als je naar de prijzen van echte kruiklampen kijkt val je stijl achterover...)! Geen bestaande lamp met
muurvuller bewerkt en de kap gespoten, want ik kon er namelijk geen één vinden die ik mooi vond. (Tsjah, je hebt een beeld in je hoofd en kan dan natuurlijk geen lamp vinden die aan die perfecte beeld voldoet!) Het is een losse pot die ik tot lamp heb omgetoverd! En nu staat die dus in huis te pronken en te shinen ;-)

Maar voor het zo ver was heeft het echt wel even geduurd voor ik de juiste pot tegen kwam. Want het
idee zat al wel heel lang in mijn hoofd, maar zie dan maar een te vinden wat je zoekt! En juist als je er naar op zoek gaat vind je het nooit. Had ik ook. De vaste tweedehandswinkels waar ik graag kom
hadden nooit wat ik zocht. Maar kennelijk moet je er gewoon het halve land voor doorreizen, er totaal niet naar op zoek zijn en dan vind je hem natuurlijk *zucht*! Afgelopen zaterdag stapte ik een tweedehandswinkel in Amersfoort binnen en daar stond hij dan! Deze moest het worden. De vorm was perfect en de hoogte ook! Dus meegenomen en direct aan de slag gegaan. Met dit als resultaat!

Wil je ook zelf deze lamp maken? Dit heb je nodig:
- pot
- lampenvoet (smal) die in de pot past
- lampenkap (verkrijgbaar bij Ikea voor 10 euro!)
- boor
- muurvuller
- verf
- spons
- meel

Hier onder wordt precies uitgelegd hoe je de lamp kunt maken! Heel veel succes!

4 opmerkingen:

 1. Goeie tip! Ik ga het proberen. Heb al een pot, nu nog een oude lampenvoet op maat! Volgens mij zijn bij hobbywinkels wel ronde plakken kurk te koop waar je een gaatje in kunt maken. Is nog makkelijker dan hout, al moet je wel net de goede maat hebben. Ik ga het uitzoeken. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een onderzetter van kurk. Zijn nog volop te koop en ook dik.

   Verwijderen
 2. Wij willen ook zo lamp, willen we mijn vader zijn urn in doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij willen ook zo lamp, willen we mijn vader zijn urn in doen.

  BeantwoordenVerwijderen