Made with your own love!

woensdag 8 april 2015

Move over muurvuller: hello dipdye!

Muurvuller was leuk, fijn en geweldig om mee te werken! Hele huizen staan nu vol met muurvullerprojecten: van potten tot lampenpoten werden er gemaakt. Maar het is tijd voor iets anders. Iets nieuw. Iets verfrissends, met kleur graag! En daar is al weer de nieuwe trend: dip-dye! En nee, dan is het niet de bedoeling dat je je haar aan de onderkant paars, groen of roze verft. Dip-dye je woonaccessoires! Natuurlijk kun je de spulletjes ook kopen, maar waarom niet made with your own love!?

Bij dip-dye verdeel je een vlak in twee delen. De verhouding is vaak (niet de regel!) 1/3 wit en 2/3 een kleur of andersom. Sommige mensen vinden een dip-dye pas gelukt als er een scherpe scheidingslijn is. Maar als jij het mooier vind om een wat speelser randje te gebruiken is daar natuurlijk niets mis mee!

Hier volgen een aantal leuke ideeën. Ben je (nog) niet overtuigt? Ga dan eerst voor kleine spulletjes, je zult zien dat het groot, groter, grootst wordt! Want wie eenmaal begint, is niet meer te houden!!

Kun je nu echt nog geen afscheid nemen van de muurvuller dan is dit echt iets voor jou. Vergeet alleen even de bloem en grijze verf. Enige wat je nodig hebt is een kleurtje en witte verf. In een handomdraai gemaakt!

Wil je wat kleine spulletjes een dip-dye geven denk dan eens aan kaarsen of blikken. Bij een blik gebruik je schildertape voor een strakke lijn. Bij kaarsen ga je echter aan de slag met vetkrijt. Kies een mooie kleur uit en schraap hier met een mesje een flink aantal schilfers van af. Verhit deze au-bain-marie en wrijf de gesmolten vetkrijt over de kaars. Voilà: je eigen dip-dye kaars.Of heb je misschien nog wat ongebruikte rieten manden of tassen die liggen te verstoffen? Geef ze een nieuw leven met dip-dye! Zo kunnen ze weer gezien worden! Handig om te gebruiken om spulletjes in op te bergen. Deze doen het trouwens erg goed in een landelijk interieur.  Door de rietkleur met wit of oudroze te combineren heb je een speels effect, maar niet te heftig.


Ben je weg van deze trend en ga je gelijk voor het grote werk? Kijk dan eens naar deze plaatjes. Een stoere boomstronk als bijzettafel of een handig krukje (van de IKEA!!) om te gebruiken. Door wit te combineren met houtkleur krijg je een stoer effect.

Dus pak een kwast, schildertape en wat verf en dip till you dye! :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten