Made with your own love!

zaterdag 23 mei 2015

Maak van je huisje je hof - Hoffzstijl

Hoffzstijl... Zo noemen we het maar even. Heel populair op dit moment vanwege de landelijke uitstraling. Hoe meer Hoffz hoe beter je huisje lijkt het wel. Bij Hoffz interieurs combineren ze oude vondsten met karaktervolle eigen ontwerpen. Aan massaproductie doen ze niet, waardoor jouw item uniek blijft. Toch is de Hoffzstijl goed te herkennen. Handgemaakt, stoer, met een sleets effect en zachte rondingen. Zo omschrijft Carola van der Weide haar eigen artikelen. En niets is minder waar. Ze zijn heel stoer en hebben een geweldige uitstraling. Veel mensen zouden het liefst hun hele interieur daar halen, maar hebben er simpelweg het geld niet voor. Tsjah.. wat doe je dan?

Natuurlijk is het altijd leuk om een item voor je verjaardag te vragen of om ergens echt voor te sparen wat dan vervolgens dé blikvanger in jouw interieur wordt. En natuurlijk houden we van knutselen en alles zelf maken, maar soms kunnen we zo'n mooi item gewoon niet laten staan en smeekt het je om te mogen shinen in jouw interieur! Maar de rest wil je ook graag in die stijl... Natuurlijk kun je goedkopere alternatieven verzinnen. Allereerst zijn er de spullen die je al hebt en die er prima bij passen, maar wel een nieuw jasje kunnen gebruiken. In deze blog lees je daar meer over!


En je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan! Van potten die je bij de kringloop vind kun je zelf prachtige oude kruiken maken. Je kunt zelf bepalen hoe grof je ze van structuur wilt hebben.


Of wat dacht je van een mooie kruiklamp? Ook deze kun je prima zelf maken.
Hoe je deze lamp kunt maken lees je hier.

Deze voorbeelden hebben beiden al een keer op de blog gestaan. Als je een beetje handigheid krijgt met muurvuller, kan je heel veel spullen super mooi bewerken. In de voorbeelden hier is grijs gebruikt, maar je kunt het ook prima met bruine verf doen. Of werk eens met schoensmeer. Dit geeft ook een prachtig effect.

En wat dacht je van de ornamenten? Ben je hier helemaal fan van? Ga dan eens naar een bouwmarkt. Koop daar een aantal deurknopjes (kort, lang, groot, klein, dik, dun). Zorg dat je een vierkant stuk hout hebt waar je een lange pin (wellicht nog een oude tent liggen waar je de pinnen niet meer van gebruikt?!) in kunt maken. Boor gaten in je deurknopjes  zodat je ze over de pin kunt laten zakken. Eventueel kun je de binnenkant van de gaten insmeren met lijm voor de stevigheid. Vergeet ze niet een kleurtje te geven voordat je ze op de pin zet. Bijwerken kan altijd nog... Hier ga ik zelf binnenkort ook mee aan de slag. Leuk om verschillende hoogtes te maken, zodat je ze bij elkaar kunt zetten!

Je ziet dus maar.. Veel kun je al zelf maken. En kijk ook goed rond bij andere winkels. Mooie vachtjes hebben ze bij veel winkels en ook houten krukjes zie je regelmatig in folders voorbij komen. Op die manier krijg jij uiteindelijk je landelijke interieur, met de blikvanger van Hoffz, maar ook een stukje made with your own love!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten