Made with your own love!

vrijdag 15 mei 2015

Kleine wasjes, grote wasjes... - Laundryroom

Woow, het is al weer een maand geleden dat ik een blog heb geschreven. Natuurlijk veel te lang, maar soms zijn er even wat andere dingen die de aandacht vragen ;-)

Maar nu zijn we weer helemaal terug. En hoe! Als je deze blog hebt gelezen hoop ik dat je lekker
gemotiveerd bent om de verfkwast te pakken want er gaat een grondige verandering in je huis plaats vinden! Natuurlijk is heel je huis al spik en span en alles ziet er gelikt uit, behalve... de ruimte waar je wasmachine, droger, strijkplank, droogrek, wasmanden etc. staan. Ook wel laundryroom. Vanaf nu ga je die kamer gewoon laundryroom noemen. Klinkt al een stuk chiquer en je krijgt er bijna spontaan zin in om je wasjes te gaan doen... Totdat je binnen komt en blijkt dat het een grote rommel is en ook nog het minst gestylde plekje van je huis. Binnen een handomdraai heb je dat verholpen. En nee, dat hoeft niet duur te zijn en je hoeft geen complete verbouwingen uit te voeren. Toch zal je zien dat je met een paar simpele tips & trics een super leuke laundryroom kan creëren.

Allereerst de basis. Je hebt nu eenmaal twee grote vierkante blokken van een wasmachine en droger. Geen probleem. Die moeten er nu eenmaal staan. Wees blij dat je de was niet met de hand hoeft te doen ;-)! Zorg voor een leuk kleurtje op de muur. Ga voor lekker licht en kies voor gebroken wit, mintgroen of zandkleur. Dit zorgt ervoor dat de ruimte op zich al rustig is. Let op dat wanneer je voor wit gaat dit wel matcht met de kleur wit van je wasmachine en droger!

Kijk nu eens even kritisch naar je wasmanden. Hoe oud zijn die eigenlijk al wel niet?! Misschien aan vervanging toe? Voor een paar tientjes heb je hele leuke rieten of rotan wasmanden. Ook deze zijn vaak in kleur verkrijgbaar. Match dit met de kleur die je op de muur hebt gekozen.
En hoe zit het met je waspoeders, knijpers, wasbolletje, waszakje etc? Als die wat rond slingeren of je wasmiddel in een zak zit of een plastic fles, schaf dan wat glazen potjes aan. Je ziet wat er in zit en je hebt direct leuke decoratie. Die decoratie kun je weer kwijt op planken die je maakt boven je wasmachine. Heel handig en ook nog een mooi. Maak daaronder een stang waar je wat hangertjes aan op hangt. Zo kun je de overhemden die uit de was komen direct ophangen!

Heb je nu zelfs weinig ruimte voor wasmanden of vind je het noodzicht dat je die was direct ziet? Maak dan een verhoging voor de wasmachine en droger. Onder de verhoging kun je lades maken waarin je de vuile was kunt stoppen. Niemand die het ziet en het is direct netjes opgeruimd.

Om het af te maken hang je een leuke bord met tekst op of je gebruikt een muursticker. Je laundryroom is echt een mooi en overzichtelijk plekje geworden. Je krijgt bijna spontaan zin om... Nou ja dat ook weer niet, want tsjah... het is en blijft een werk!!

Heb je zin om aan de slag te gaan maar wil je nog veel meer ideeën op doen? Klik dan hier! Je vind hier nog meer leuke en praktische ideeën. Veel succes! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten