Made with your own love!

vrijdag 6 februari 2015

How to: tips voor het maken van chalkboard art!

Heb je een krijtbord in huis? Of een wand, deur of wat dan ook beschilderd met krijtbordverf? Mooi, want dan heb jij vanavond gelijk een leuke tijdsbesteding: chalkboard art! Chalkboard art is een leuke tekst of quote die op een creatieve manier op een krijtbord is geschreven.
In Amerika zie je dit al heel veel en ook in het Nederlandse straatbeeld zie je het af en toe al opduiken. Restaurants gebruiken het wel eens om hun menukaart te presenteren. Het zijn ware kunststukjes en het enige wat je nodig hebt is een krijtbord, krijtjes, een vaatdoek (die al een paar keer is gewassen), een (flink) portie geduld en een goed voorbeeld.

Vind je het er allemaal ingewikkeld uitzien? Valt best mee. Met deze tips kom al een heel eind:

- Krijt eerst je hele krijtbord in met een krijtje. Veeg het daarna uit met een droge vaatdoek. Mocht je straks de lijnen en foutjes weg willen werken dan zie je minder vegen, omdat er al een krijtlaagje op het bord zit.

- Gebruik goede voorbeelden. Tik op Pinterest eens 'chalkboard art' in en je krijgt er al heel veel. (Kijk ook eens op mijn Pinterest! Daar is een bord met veel voorbeelden!) Zeker in het begin zijn goede voorbeelden belangrijk, omdat het dan nog lastig is om zelf de verhouding tussen de letters en verschillende lettertypes te bepalen.

- Teken met een gekleurd krijtje de vorm af waar je binnen moet blijven. Ook kun je hiermee wat lijnen trekken zodat je zeker weet dat je recht blijft schrijven. De lijnen kun je met het puntje van de vaatdoek gewoon weer wegvegen.

- Vind je de letters lastig? Oefen ze eerst in de lucht. Je zult merken dat wanneer je dit een paar keer doet bij een letter je hem dan makkelijk op het krijtbord kunt schrijven.

- Je vaatdoek is je beste vriend. Neem er een die al een aantal keer gewassen is en dus lekker soepel. Je kunt dan heel goed het puntje gebruiken voor de kleinere stukjes die weg moeten.

- Dikke letters maak je met de zijkant van je krijtje. Dunne strepen en letters maak je met een door midden gebroken krijtje. Je hebt dan een hele scherpe kant die hier geschikt voor is.

- Ga af en toe vanaf een afstandje naar je werk kijken. Wanneer je er constant dicht op zit, zal je alle kleine foutjes zien. Van een afstand zijn deze minder zichtbaar. Veeg ook niet steeds iets uit als het niet naar je zin in. Wanneer het af is vormt het een geheel waardoor het niet meer opvalt. (En echt.. alleen jij ziet de imperfecties. Anderen vinden het een hele kunst en jij kunt zeggen dat het made with your own love is!!)

- Gebruik 'doodles'. Deze maken je krijtwerk helemaal af. Ook deze vooraf in de lucht oefenen, dan lukken ze een stuk beter.

- And last, but not least... Heb er plezier in! Oefening baart kunst en na verloop van tijd zal je het sneller en makkelijker kunnen.

Veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten