Made with your own love!

maandag 9 februari 2015

Hoe landelijk is landelijk?!

Vaak mis je net de finishing touch in je interieur. Je kunt er de vinger niet op leggen, maar toch klopt er iets niet helemaal! Ga eens na of alles ook echt bij elkaar past. Mensen zeggen vaak dat ze een landelijk interieur hebben, maar landelijk is één grote verzamelnaam.
Een licht interieur wordt niet snel als landelijk bestempeld, maar eerder als liefelijk, romantisch of een tikkeltje modern. Robuust, stoer, en aardekleuren; dát vindt men pas landelijk! Maar laat je niet van de leg brengen, want landelijk is zo veel meer! Per streek of land verschilt namelijk wat je onder landelijk verstaat. Daarom even wat categorieën op een rijtje:

Bourgondisch landelijk: je ziet stenen muren, neutrale en lichte kleuren, grote plavuizen of donkere vloerdelen. Kortom denk aan een huis op het Franse platteland en je zit aardig in de buurt.
Scandinavische stijl: In één woord IKEA. Als je daar binnen stapt, stap je de Scandinavische stijl binnen. Licht, veel wit en natuurlijke materialen. Rood en blauw zie je hier vaak terug (wie kent die rode en blauwe Scandinavische huizen niet?!).
Mediterrane stijl: donkere kleuren, aardetinten. Met verkeerd (koud) licht doet het een beetje aan als een klooster.

Als je dus verschillende stijlen met elkaar combineert zal je het gevoel krijgen dat je iets mist. Bij een Mediterrane stijl zal een houten wit gelakte vloer niet staan, terwijl dit bij de Scandinavische stijl weer super goed past. Het is dus de kunst om een beetje te spelen met materialen en kleuren. Zo kun je prima pastelkleuren (zacht roze, mint groen) toepassen bij een Scandinavische stijl, waar wit vooral de boventoon voert. Een Scandinavische stijl zal dus wat sneller romantisch of modern aandoen. Afhankelijk van de accessoires en meubels die je gebruikt. Kijk maar bij Ikea, ook daar heb je van strak en modern tot romantisch en wat liefelijker.

Als je eenmaal weet wat bij je past is het de kunst om er een geheel van te maken. Een tip hiervoor: beter goed gejat, dan slecht bedacht. Inspiratie kun je opdoen op Pinterest (kijk eens op mijn Pinterest, hier vind je een bord met Scandinavische stijl). Je zult hier genoeg voorbeelden kunnen vinden van verschillende landelijke stijlen. Als je hiervan een bord maakt zie je vanzelf verschillende overeenkomsten tussen de plaatjes. Als je deze dan toepast in je huis zal deze steeds meer één geheel worden.
Houdt wel vast aan een personal touch! Een huis is een plek waar geleefd wordt en waar persoonlijke herinneringen aanwezig zijn! Laat die er dus gewoon zijn door middel van foto's, kaarten en werkje van de kids.
Want hé, een eigen stijl is toch het mooiste én made with your own love!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten