Made with your own love!

donderdag 15 oktober 2015

Inspiratie - Een creatieve werkplek

De werkplek in huis is vaak een ondergesneeuwd hoekje waar de post, paperassen en knutselspullen liggen. Lastig om opgeruimd te houden en vaak verkas je met je papieren en knutselspullen naar een andere plek in huis, omdat er simpelweg geen ruimte is om aan je werkplek ook daadwerkelijk te werken. Als je al besluit om toch aan je werkplek te werken kun je vaak niks vinden wat voor frustratie zorgt... Herkenbaar? Dan is jouw werkplek wel toe aan een make-over! :-)
Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw werkplek zoveel functioneler en leuker maken. Een opgeruimde werkplek betekent een opgeruimd hoofd en dus veel meer inspiratie! Vooral als je thuis werkt of als je weer eens wilt fröbelen!
De mooiste werkplekken heb ik voor je opgezocht op Pinterest. Laat je niet ontmoedigen door te denken dat je nu gelijk alles om moet gooien! Begin eerst maar eens met uitzoeken en sorteren wat je echt nodig hebt en wat weg kan. Je zult zien dat je veel dingen bewaard die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Zorg er voor dat je bureaublad zo leeg mogelijk is. Je hebt dan tenminste de ruimte om aan je bureau te werken. Daarna kun je met een aantal simpele aanpassingen van je werkplek een heerlijke plek maken. Denk creatief en zorg voor opbergruimte onder of naast je bureau. Boven je bureau kun je er voor kiezen om iets leuks met de wand te doen. Zo blijft je werkplek overzichtelijk en opgeruimd! Die hoef je niet meer weg te stoppen in een klein kamertje wat toch over was, maar mag best in de huiskamer gezien worden!

Een archiefkast(je) is ideaal als je veel kleine spullen op te bergen hebt. Staat stoer in een industrieel interieur, maar kan met een zachtere kleur en houten handgrepen ook goed in een landelijk interieur.
 
Dozen en ordners zijn handig als je veel papieren moet opbergen. Ikea heeft een groot assortiment voor een leuk prijsje. Tip: schrijf op de doos of ordner wat er in zit. Hoef je nooit te zoeken en een leuk labeltje maak het helemaal af!
 
 Ik ben fan van zo'n bord boven je werkplek! :) Je kunt er steeds andere afbeeldingen aan ophangen. Wees creatief en hang de leukste en meest inspirerende dingen op! 
 
Een magneetbord doe het ook altijd goed. Leuk idee op deze foto: een vaas met rollen kadopapier.
 
Je hebt niet altijd kastjes nodig onder een bureau. Wat grote dozen en manden doen het ook prima als opbergruimte. Papieren zakken zijn tegenwoordig helemaal in. Voordeel is dat ze heel stevig zijn en niet in zullen zakken!

 
Als je zin hebt om te klussen is dit een ideale werkplek voor jou! Hij is een stukje ingebouwd en de planken vallen mooi weg binnen de werkplek. Vooral geschikt als je niet veel rommel hebt om op te bergen. Het bankje naast het bureau zou door middel van een klepbank wel een goede opbergruimte kunnen zijn!
 
 Krijtborden kun je tegenwoordig prima zelf maken. Een stuk hout en wat krijtverf is voldoende. Wil je het helemaal afmaken, breng dan onder de krijtverf wat magneetverf aan. Zo heb je een krijtbord en magneetbord in één! :)
 
 
Krijgt jouw werkplek na het zien van deze foto's een metamorfose? :)
PS. Volg je ons al op Facebook? Daar zie je niet alleen blogs voorbijkomen, maar ook de leukste interieurideeën! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten