Made with your own love!

maandag 14 september 2015

House Rules Holland - Review


Vind jij het ontwerpen en stylen van een interieur te gek? Houd je er van om ideeën van andere mensen te zien? Dan is dit echt een programma voor jou: House Rules Holland! Ik zou er zelf nooit aan beginnen, puur om het simpele feit dat ik zoiets niet uit handen durf te geven.

Het idee is als volgt: 5 stellen verbouwen om de beurt bij een stel het hele huis. Het stel waar verbouwt wordt gaat 5 dagen weg en leveren de sleutel in. De andere stellen mogen allereerst bepalen wat blijft aan spullen en wat niet (alleen dat zou ik al vreselijk vinden! Zal je zien dat ik iets wilde bewaren, terwijl het genadeloos wordt weg geknikkerd!). Vervolgens krijgen ze 5 huisregels van het stel waarvan de woning is. Hier kunnen zij kort in vertellen wat ze verwachten qua stijl en waar ze blij van worden.  Vervolgens leven de klusstellen zich uit in een zone die ze toegewezen krijgen. Ze mogen van een ruimte totaal iets nieuws maken! Maar het is hard werken. Je hebt namelijk maar 5 dagen de tijd en in die 5 dagen moet er gesloopt, geshopt, overlegd, opgebouwd en gestyled worden! Muren worden gesloopt, keukens gaan er uit: een complete metamorfose dus! Af en toe komt er een stylingscoach langs die meekijkt. Blunders qua styling kunnen echter niet voorkomen worden. Want enerzijds heb je te maken met de huisregels van een stel, maar anderzijds hebben de stellen ook hun eigen interpretatie en ideeën. Zo kan het dus zomaar gebeuren dat er een behangtje op de muur zit waar de tranen je van de ogen springen...

Na 5 dagen komt een stel dus terug in een compleet verbouwd huis. Soms nog niet eens helemaal af. De grote vraag is natuurlijk wat zij er van vinden. Daarom geven zij, naast de jury, cijfers aan de stellen. Ook de jury, die bestaat uit ontwerper Edward van Vliet en stylist Odette Simons, geven cijfers. Het stel dat aan het eind van alle verbouwingen de meeste punten heeft wint twee jaar hypotheekvrij wonen en ook nog eens prijzengeld.

Een ontzettend leuk programma om te kijken. Je doet er weer eens wat ideetjes op en ziet ook dingen voorbij komen waarvan je blij bent dat het niet in je eigen huis terug te vinden is! Elke dinsdag om 20.30 uur op Net 5!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten