Made with your own love!

vrijdag 4 december 2015

Oh denneboom... of toch wat anders? - Inspiratie voor de kerstboom

Morgen is het Sinterklaas en als de goede man eenmaal geweest is en weer op weg is naar Spanje is dat voor veel mensen het startsein om de kerstspullen te voorschijn te halen. En dan is daar natuurlijk ook DE boom. Plastic exemplaren zijn lang niet altijd de mooiste en neem je een echte dan ligt je huis vol met naalden. Dus wil je dit jaar eens wat anders en iets wat je volgend jaar ook zo weer kan gebruiken? Dan zit je hier goed ;-) Sommige hebben alles al lang staan en genieten er al een paar weken van (dat zijn dan toch de houten of plastic exemplaren, anders zitten jullie tegen de Kerst toch echt met een kale boom! ;-)). Voor die mensen: niet afhaken! Er komt nog genoeg leuks voorbij in deze blog! ;-)

Zelf heb ik twee jaar geleden samen met mijn vader een kerstboom van pallets gemaakt. Ideaal, want hij neemt niet veel ruimte in en je kunt hem ieder jaar weer te voorschijn halen! En denk je nu dat dit saai is, omdat hij er altijd hetzelfde uit ziet? Valt wel mee.. Eerste jaar was hij wat kleurrijk. Vorig jaar had ik er vooral witte dingen in hangen. Dan ziet hij er opeens weer heel anders uit... (Helaas is de kwaliteit van deze foto's wat slecht, maar ik wist toen ook niet dat ze op de blog zouden komen ;-) )

Maar er zijn zo veel meer leuke ideeën! Ook de kleinste exemplaren zijn leuk. Je zet ze zo in je vensterbank of op tafel. En de meeste zijn zelf te maken.
Zoek je iets wat klein is en niet veel ruimte in neemt? Dan zijn deze kerstboompjes ideaal. Voor de eerste versie heb je een stuk hout, wat kerstballen en lijm nodig. Leuk om kerstballen in verschillende varianten (mat, glimmend, glitters, groot, klein) te gebruiken. Zo krijgt de kerstboom ook echt volume. Met de kleinste kerstballetjes vul je de gaatjes op en je hebt een mooi geheel!
De middelste versie doet het goed in een landelijk interieur. Een canvasdoek, lichtjes (op batterijen) en drijfhout maken jouw kerstboom compleet. Geef je canvasdoek een mooi kleurtje en je hebt een leuk exemplaar.
De laatste is wel wat voor mensen met een wat strakkere inrichting. Een stuk zacht hout, wat punaises/spijkers en wol zorgen voor een strakke variant van de boom. Ga eerst één keer rond, zodat je de contouren van de boom ziet, daarna kun je kriskras de wol  heen en weer halen.

De kerstbomen hieronder zijn leuke tafel exemplaren. De rechter is misschien wat groot, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Voordeel van deze 'boom' is dat je ieder willekeurige tak kunt gebruiken. Je hoeft er alleen de kerstversiering nog in te hangen. Sober, maar stoer.
De linker kerstboom met papier is ideaal om bij het kerstdiner op tafel te zetten. Stop in een mooie schaal of beker wat steekschuim en dek dit af met mos. Steek er een lange satéprikker in en schuif hier de blaadjes uit een oud boek (mooi als de blaadjes wat vergeeld zijn!) van groot naar klein op. Je kunt voor strak geknipte randjes aan, maar ook gerust lekker scheuren. Op de top zet je een ster van zilverpapier. Wil je een brocante versie? Neem dan vergeelde blaadjes, gescheurde randjes en een strikje bovenop om het af te maken!


 
Ben je nog op zoek naar iets anders? Kijk dan hieronder nog even. Je kunt ook op Pinterest zoeken naar 'Christmas trees'. Je krijgt dan genoeg zoekresultaten om een ochtendje zoet te zijn! Voor welke versie ga jij dit jaar? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten